top of page
kuono_red.jpg

TIETOA RODUSTA

Australianlabradoodle (ALD) on iloinen, leikkisä ja aktiivinen koira. ALD ei kuulu FCI:n alaisiin rotuihin, vaan sillä on omat kansainväliset järjestönsä ja rekisterinsä. Me kuulumme kahteen järjestöön: ALAA (Australian Labradoodle Association America) ja WALA (Worldwide Australian Labradoodle Association), joihin rekisteröimme pentumme. Australianlabradoodle ei ole vain labradorinnoutajan ja villakoiran sekoitus, vaan jo vuosikymmeniä omana rotunaan kasvatettu, jossa on kuutta eri pohjarotua (villakoira, labradorinnoutaja, englannin- ja amerikascockerspanieli ja irlanninvesispanieli). 

KOLME KOKOA

WhatsApp Image 2022-05-13 at 14.26.30.jpeg

Australianlabradoodleja on kolmea eri kokoa:

MINI: 35–43 cm, 7–13 kg

MEDIUM: 43–53 cm, 13–23 kg

STANDARD: 53–63 cm, 23–30 kg

9034a258-9674-4f10-b40c-1247a6d36472.jpg

TURKKILAADUT

Australianlabradoodlen turkki on joko wool tai fleece, ja se voi olla kihara (curly), laineikas (wavy) tai suora (straight). Rotu on pohjavillaton eli turkissa on vain yksi kerros. Tästä syystä karvaa ei juurikaan irtoa kuin harjatessa. Pentukarva vaihtuu aikuiskarvaan 8–12 kk iässä.

IMG_4138.jpg

PALJON VÄREJÄ

Australianlabradoodleilla kaikki värit, paitsi merle, on sallittuja. Sallittuja värejä ovat aprikoosi, kerma, punainen, musta, ruskea, valkoinen ja hopea. Myös kaksivärisyys (parti) on hyväksytty.

ÄLYKÄS JA OPPIVAINEN

Sissi.jpg

Australianlabradoodle on suhteellisen helppo kouluttaa, sillä yleensä se pitää sekä nameista että leluista. ALD:n kanssa voi harrastaa melkeimpä mitä tahansa! Erityisen hyviä ALD:t ovat rallytokossa, noseworkissa ja agilityssä, ja oppivat lukemattomat määrät temppuja! Australianlabradoodlelle sopivat posiitiviset, koiralähtöiset koulutustavat, rangaistuksia ei tarvita!

KOIRA ALLERGIA-PERHEESEEN?

Mindy02.jpg

Vaikka kaikille koirille voi toki olla allerginen, on ALD:n pohjavillaton turkki usein hyvin siedetty allergikkojen ja astmaatikkojenkin parissa.

LAPSIYSTÄVÄLLINEN PERHEKOIRA

08a670cd-8901-4abc-91e6-166c66c87d1a.jpg

Australianlabradoodlet pitävät yleensä kovasti ihmisistä ja tulevat hyvin toimeen lastenkin kanssa. ALD:t ovat onnellisia, kun saavat olla mukana perheen puuhissa niin sisällä kuin ulkona. Moni ALD veneilee omistajiensa kanssa, ja ne ovat myös innokkaita metsäretkeilijöitä, leikkikavereita ja lenkkeilijöitä.

bottom of page